Strahinja Rašović (©Starsport)
Strahinja Rašović (©Starsport)

Kragujevac slavi titulu! Radnički prvi put prvak Srbije

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.06.21. | 21:02

Kragujevčani u majstorici finala savladali novobeogradskog imenjaka

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca novi su prvaci Srbije u vaterpolu. Po prvi put u svojoj istoriji!

U majstorici finala Superlige Srbije Vaterpolo klub Novi Beograd savladan je rezultatom13:9, čime je posle regionalnog osvojen i nacionalni pehar. Zasluženo, imajući u vidu da su Kragujevčani ligaški deo sezone završili sa samo jednim porazom, upravo od rivala u finalu.

Izabrane vesti

Posle dve neizvesne utakmice (prva rešena petercima, drugu Beograđani dobili 14:11) u odlulčujućem duelu viđeno je mnogo manje uzbuđenja. Prvo poluvreme viđena je izjednačena borba, pa se na odmor otišlo poravnatim rezultatom (4:4). U trećoj deonici domaćin je zaigrao mnogo bolje i dobio 3:1, a pitanje pobednika bilo je rešeno pet minuta pre kraja, kada su Kragujevčani poveli pet golova razlike (10:5).

Najbolji igrač šampionskog tima, Strahinja Rašović, istakao je prednost domaćeg terena u trećoj utakmici finalne serije. Iako ne bi trebalo da je tako zbog mera u borbi protiv korone, tribine kragujevačkog "Jezera" bile su prilično ispunjene.

''Prednost je bio domaći teren. Odlučivala je poslednja utakmica, navijači su nam bili igrač više. Čestitke i igračima Novog Beograda, ali naravno i mojoj ekipi. Ove godine je srpski klupski vaterpolo otišao korak više, nadam se da će se tako i nastaviti", u dahu je govorio Rašović.

Radnički – Novi Beograd 13:9

/1:0, 3:4, 3:1, 6:4/

Bazen Sportski Centar Park. Sudije: Stanojević i Anđelić. Igrač više: Radnički 10 (5), Novi Beograd 7 (4).

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 2, Stanojević, Janković 2, Toholj 1, Krug 1, Ukropina 1, Branković 1, Pljevančić, Miličić 1, Lukić 3, Tanasijević, Todorovski, Radulović 1. Trener: Stevanović.

NOVI BEOGRAD: Rističević,Filipović, Radanović 3, Bursać, Ćuk 3, Radulović, Gogov 1, Gardašević 1, Avramović, Šušiašvili 1, Nikolov, Bursać, Vlahović, Martinović. Trener: Vujasinović.


tagovi

vaterpoloVK RadničkiVK Novi Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara